JUST přichází z přírody

Bezlepkový jablečný koláč

Bezlepkový jablečný koláč
23. srpen 2018

Jablka jako oblíbený tuzemský druh ovoce můžete použít přímo v těstě. Tento koláč může být perfektní svačinka do práce i do školy.

Suroviny:

  • 2 hrnečky jáhel
  • 4 velká jablka
  • 2 větší nebo 3 malá vejce
  • lžička mleté skořice
  • 1 dl rostlinného oleje
  • 2 až 3 lžíce medu
  • bezlepková mouka nebo polenta (na vysypání formy)
  • kypřicí prášek
  • 2 lžíce Jablečného syrovátkového nápoje Nahrin

Jáhly důkladně propláchněte v sítku studenou vodou a vsypte je do mísy. Nahrubo nastrouhaná jablka promíchejte s trochou mleté skořice a vložte je do mísy s jáhlami. Vzniklou směs zalijte rostlinným olejem. Přidejte vejce a několik lžic medu – podle toho, jak sladká máte jablka. V šejkru pečlivě rozmíchejte Jablečný syrovátkový nápoj a vmíchejte jej do těsta. Jáhly sají tekutinu, nebojte se tedy přidat více vody tak, aby výsledné těsto mělo řídkou konzistenci. Pečicí formu vymažte olejem a vysypte bezlepkovou moukou nebo polentou. Do těsta důkladně vmíchejte kypřicí prášek, poté hmotu vlijte do formy a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Koláč se peče zhruba 45 minut, řidší těsto díky jáhlám získá hutnou konzistenci.

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.