Chřestová polévka
24. únor 2018
Recept na chutnou Chřestovou polévku, která zahřeje.
Suroviny:
- 550 g bílého chřestu
- 2 šalotky
- 3 lžíce oleje na smažení
- 2 l Zeleninové instantní polévky bez tuku Nahrin
- 200 ml smetany
- špetka Koření z bylin a mořské soli Nahrin
- špetka Koření na maso pro labužníky Nahrin
- špetka Citronového pepře Nahrin (Mimořádná nabídka)
- špetka Česnekového koření Nahrin
- pažitka na dozdobení
- tmavý chléb dle chuti
Příprava:
Očištěnou a najemno nakrájenou šalotku nechte zezlátnout v hrnci vymazaném olejem. Přidejte omytý chřest nakrájený na 1 cm veliké kousky, promíchejte a nechte restovat asi 5 minut. Zalijte vývarem a vařte asi 10 minut. Poté umixujte dohladka a přilijte smetanu. Dochuťte Kořením z bylin a mořské soli, Kořením na maso pro labužníky, Citronovým pepřem a Česnekovým kořením. Podávejte ozdobené pažitkou s tmavým chlebem.