JUST přichází z přírody

"Dršťková" polévka z hlívy ústřičné

"Dršťková" polévka z hlívy ústřičné
23. říjen 2020

Houbovou variantu dršťkové polévky si mohou oblíbit i ti, kteří by se její klasické podobě obloukem vyhnuli.

Hlívu a cibuli očistěte, hlívu pokrájejte na proužky a cibuli najemno. V hrnci rozpalte lžíci sádla a zprudka orestujte cibuli. Po chvíli přidejte také hlívu. Kdyby se směs začala chytat ke dnu hrnce, podlijte ji troškou bujonu a nápek stáhněte vařečkou do polévky. Ještě před tím, než základ zalijete bujonem, jej zaprašte sladkou paprikou a zhruba minutu směs restujte. Poté do hrnce přilijte bujon a polévku asi 15 minut vařte. Dochuťte ji majoránkou, Česnekovým kořením a kořením Piccante.

TIP: Polévku můžete zahustit buď klasicky jíškou, kterou připravíte na pánvi ze sádla a mouky, nebo třeba rozvařenou bramborou. Ale i bezlepková varianta bez zahuštění chutná skvěle.

Suroviny:
• 400 g hlívy ústřičné
• 2 cibule
• 1 lžíce sádla
• 2 lžíce sladké mleté papriky
• 1 lžička majoránky
• jíška či brambora, chcete-li polévku zahustit
• 750 ml Zeleninové instantní polévky bez tuku Nahrin
Česnekové koření Nahrin
Piccante Nahrin

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.