JUST přichází z přírody

Fit s Luciou: recepty na duben

Fit s Luciou: recepty na duben
25. březen 2021

Každý měsíc vám přinášíme v seriálu Fit s Luciou jídelníček na celý den – tři hlavní pokrmy dne. Budete-li mít mezi nimi hlad, můžete jídelníček doplnit o dopolední svačinu v podobě ovoce a hrsti oříšků nebo odpolední svačinu skládající se ze zeleniny nebo polévky.


jidlo_01.png
Snídaně: Ovesné sušenky plné vlákniny
(14 ks)
• 2 hrnečky jemných ovesných vloček
• 1 hrneček celozrnné špaldové mouky
• 4 polévkové lžíce bílého rostlinného jogurtu
• 1 čajová lžička skořice
• 2 polévkové lžíce kakaa
• 4 polévkové lžíce kokosového oleje
• 5 polévkových lžic medu

Můžeme přidat i oříšky, sušené ovoce či semínka... Ze surovin vypracujeme těsto, navlhčenýma rukama vytvarujeme sušenky (cca 14 kusů), ty klademe na plech s pečicím papírem. Sušenky pečeme v horkovzdušné troubě asi 15 minut. K snídani nám stačí jedna sušenka s rostlinným jogurtem (např. kokosovým, sojovým) a pomeranč.


jidlo_02.png
Oběd: Quinooto s grilovanými žampiony a jarní cibulkou
(2 porce)
• 1/2 hrnečku quinoy
• 1 hrst strouhaného sýru parmazánového typu
• 1 polévková lžíce másla
• koření Nahrom Nahrin
Koření z bylin a mořské soli Nahrin
• 1 svazek jarní cibulky
• 6 ks větších žampionů
• hrst polníčku
• 100 g cherry rajčátek
• 1 polévková lžíce sezamových semínek
Bodlákový olej Nahrin

Quinou připravíme podle návodu spolu s kořením podle chuti. Po uvaření do ní přidáme sýr a máslo. Dobře zamícháme. Podáváme s grilovanými žampiony a jarní cibulkou. Na doplnění jednotlivých porcí je vhodný salát z polníčku a cherry rajčátek sypaný sezamem a zakápnutý Bodlákový olejem.


jidlo_03.png
Večeře: Indické tofu se zeleninou, řapíkatým celerem a zelnými nudlemi
(3 porce)
• 1 balení uzeného tofu
• 1 balení mražené zeleniny vhodné pro asijskou kuchyni
• 1 menší čínské zelí nakrájené na tenké nudličky
• 1 řapíkatý celer nakrájený na menší kousky
• 0,5 dl kokosového mléka
• koření garam masala, či tandoori masala nebo kari podle chuti
• 1 polévková lžíce Zázvorového nápoje s kurkumou Nahrin
Česnekové koření Nahrin
Piccante Nahrin
• černý sezam

Na rozpálenou pánev dáme tofu nakrájené na kousky, mraženou zeleninu a řapíkatý celer. Vše krátce opečeme. Poté přidáme kokosové mléko, koření podle chuti a polévkovou lžíci Zázvorového nápoje s kurkumou. Směs promícháme a vaříme přibližně 5 minut. Odstavíme a přidáme nudličky z čínského zelí. Podáváme posypané černým sezamem.

Květnové recepty najdete na našich webových stránkách 25. 4. 2021.

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.