Horké jablko a borůvky
20. prosinec 2018
Možná v mrazáku najdete vzpomínky na léto, nebo se spolehnete na nabídku v obchodech. Borůvky však dodají nápoji známému jako „horké jablko“ na zajímavosti.
Suroviny:
- 2 sladká červená jablka
- 500 ml vody
- třtinový cukr
- špetka skořice
- špetka mletého kardamomu
- hrst borůvek
- 1 malý panáček Narosan borůvkový Nahrin
Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky a vložte do hrnce s vodou. Oslaďte třtinovým cukrem (podle chuti a toho, jak sladká jablka máte), přidejte skořici a kardamom. Krátce povařte, dokud jablka nezměknou, poté směs odstavte z plamene a vyndejte z ní koření. Směs rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte borůvky a vodu podle požadované konzistence. Nápoj nechte vychladnout na teplotu, která umožní podávání, a před samotným podáváním přidejte Narosan borůvkový.