JUST přichází z přírody

Horké jablko a borůvky

Horké jablko a borůvky
20. prosinec 2018

Možná v mrazáku najdete vzpomínky na léto, nebo se spolehnete na nabídku v obchodech. Borůvky však dodají nápoji známému jako „horké jablko“ na zajímavosti.

Suroviny:

  • 2 sladká červená jablka
  • 500 ml vody
  • třtinový cukr
  • špetka skořice
  • špetka mletého kardamomu
  • hrst borůvek
  • 1 malý panáček Narosan borůvkový Nahrin

Jablka oloupejte, nakrájejte na kousky a vložte do hrnce s vodou. Oslaďte třtinovým cukrem (podle chuti a toho, jak sladká jablka máte), přidejte skořici a kardamom. Krátce povařte, dokud jablka nezměknou, poté směs odstavte z plamene a vyndejte z ní koření. Směs rozmixujte tyčovým mixérem, přidejte borůvky a vodu podle požadované konzistence. Nápoj nechte vychladnout na teplotu, která umožní podávání, a před samotným podáváním přidejte Narosan borůvkový.

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.