JUST přichází z přírody

Karbanátky z červené řepy

Karbanátky z červené řepy
24. září 2019

Tento recept udělá radost zejména vegetariánům a těm, kdo mají červenou řepu rádi.

Příprava
Bulgur zalijte vodou a vařte 15–20 minut. Poté jej slijte a nechte vychladnout. Bramboru a červenou řepu oloupejte a nastrouhejte najemno. Připravené suroviny důkladně promíchejte v míse spolu s jedním vejcem. Ochuťte je Kořením z bylin a mořské soli a Česnekovým kořením. Je-li třeba, směs zahustěte trochou mouky. Vytvořte z ní asi 1 cm vysoké placičky a ty osmahněte po obou stranách na oleji.

TIP: Bezlepková varianta tohoto pokrmu vznikne náhradou bulguru za jáhly a mouky za polentu, je však třeba počítat s tím, že tato alternativa hůře drží pohromadě při smažení.

Suroviny
• 200 g bulguru
• 1 velká brambora
• 1 velká červená řepa
• 2 vejce
• hladká mouka na zahuštění
• rostlinný olej vhodný na smažení
• Koření z bylin a mořské soli Nahrin
• Česnekové koření Nahrin

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.