JUST přichází z přírody

Marinované lilky na grilu

Marinované lilky na grilu
17. červenec 2021

Příprava
Rozkrojte podélně dva lilky. Špičatým nožem je příčně prozřízněte asi 1 cm hluboko, ale nepoškoďte slupku. Lilky důkladně osolte, opepřete a potřete citrónovou šťávou. Poté položte lilky vedle sebe do zapékací mísy. Chili papričky rozkrojte, zbavte je semínek a nakrájejte je nadrobno. Dva stroužky česneku také nakrájejte najemno. Otrhejte tymiánové lístky z větviček a smíchejte všechny ingredience s olivovým olejem. Obě poloviny lilku bohatě potřete směsí s olejem a dbejte na to, aby se směs dostala i do řezů v lilku. Poté lilky nechte marinovat při pokojové teplotě alespoň 30 minut. Když jsou lilky namarinované, vložte je do zapékací mísy a tu umístěte na gril, který je možné přiklopit. Pokud používáte otevřený gril,
lilky zakryjte alobalem. Grilujte asi 25–30 minut, dokud není dužina lilků měkká. Slupka může být opečená až do tmava, protože pro konzumaci se dužina jednoduše vyřízne. Takto připravené lilky podávejte například s jemným orientálním chlebem (pita) nebo bagetou.

Suroviny na 4 porce:
2 velké lilky
2 lžičky citrónové šťávy
1 červená chilli paprička
¾ svazku tymiánu
2 stroužky česneku
8 lžic extra panenského olivového oleje, lze nahradit Bodlákovým olejem Nahrin
Pepřové koření Nahrin (Mimořádná nabídka) či pepř
Koření z bylin a mořské soli Nahrin

Recept byl volně převzat z blogu švýcarského výrobce Nahrin.

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.