Mrkvovo-batátová polévka s pomerančem
18. září 2018
Podzimní polévka se špetkou exotiky v podobě šťávy z pomeranče zahřeje a jistě udělá radost po dlouhé procházce nebo pracovním dni.
Suroviny
- 1 cibule
- 1 svazek čerstvého koriandru (může být i sušený)
- 2 lžíce másla
- 2 batáty střední velikosti
- 2 mrkve
- 1 litr Zeleninové instantní polévky bez tuku Nahrin
- 1 pomeranč
- 2 lžíce černého a bílého sezamu
- špetka mletého muškátového oříšku
- špetka Koření z bylin a mořské soli Nahrin
- špetka Citronového pepře Nahrin (Mimořádná nabídka)
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Odříznuté stopky koriandru nasekejte, lístky uchovejte v chladnu na dokončení. Obojí restujte v hrnci na rozehřátém másle za občasného míchání asi 5 minut. Oloupané batáty a mrkve nakrájejte na větší kostky, přidejte do hrnce a dál několik minut opékejte. Pak zalijte vývarem, dochuťte kořením a povařte 15 minut. Uvařenou polévku rozmixujte dohladka a vmíchejte do ní vymačkanou šťávu z pomeranče. Okořeňte dle chuti. Na talíři posypte polévku sezamem a lístky koriandru.