Polévka z červené řepy
Červená řepa má velmi typickou chuť, je to vděčná surovina pro zapékání i vytvoření krémové polévky. A tato polévka s kouskem špeku nebo slaniny jednoduše nemá chybu.
Suroviny:
- 150 g slaniny nebo špeku
- 2 velké cibule
- 1 velká mrkev
- 4 červené řepy
- šťáva z poloviny citronu
- zakysaná smetana na zdobení
- Zeleninový bujon Intenso & Puro Nahrin
- Koření z bylin a mořské soli Nahrin
V hrnci spolu se špekem nebo slaninou osmahněte nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte mrkev pokrájenou na malé kostičky. K tomuto základu přidejte větší kostky červené řepy. Vše dostatečně orestujte a zalijte bujonem tak, aby byl základ polévky zhruba centimetr pod hladinou. Vařte do úplného změknutí řepy přibližně 35 minut, během posledních deseti minut v polévce povařte i bylinky. Výslednou směs ochuťte Kořením z bylin a mořské soli. Do polévky můžete dle chuti přidat šťávu z citronu. Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem nebo propasírujte. Jednotlivé porce ozdobte lžící zakysané smetany a bylinkami.
TIP: Neobvyklé dozdobení lžičkou medu doprostřed zakysané smetany přidá polévce na zajímavosti a podtrhne nasládlé tóny.