JUST přichází z přírody

Polévka z pečených paprik

Polévka z pečených paprik
23. srpen 2019

Ještě než se podzim vplíží do našich kuchyněk, vyplatí se vyzkoušet tuto báječnou polévku.

Příprava:
Troubu rozehřejte na 190 °C. Mezitím očistěte a podélně rozkrojte papriky, rajčata a cibuli. Zeleninu rozložte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a jemně posypte Kořením z bylin a mořské soli. Po 20 minutách zeleninu vytáhněte z trouby a po vychladnutí vše pokrájejte na menší kousky a vložte do mixéru spolu s vodou, naloženými rajčaty a hrstí čerstvé bazalky. Zeleninu rozmixujte na krém, který nalijte do hrnce. Vzniklou polévku před podáváním dochuťte Česnekovým kořením a prohřejte.

TIP: Nemáte-li rádi slupky z paprik, upečené papriky ještě zatepla nechte zapařit v igelitovém sáčku – poté je před mixováním snadno oloupete.

Suroviny
• 4 červené papriky
• 2 velká rajčata
• 1 střední cibule
• olivový olej
• 2 až 3 šálky vody
• 1 konzerva krájených rajčat
• hrst čerstvé bazalky
Koření z bylin a mořské soli Nahrin
Česnekové koření Nahrin

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.