JUST přichází z přírody

Rebarborový závin

Rebarborový závin
25. duben 2019

Říká se, že rebarbora umí být rychlejší než jaro. Protože přišel čas její sklizně, přinášíme vám zajímavý recept na závin.

Příprava:
Rebarboru oloupejte, opláchněte a nakrájejte na drobné kousky. Jablka nahrubo nastrouhejte. Ovoce smíchejte v míse s rozinkami a Horským jalovcem. Vzniklou směs rozprostřete na dvě třetiny plochy rozváleného těsta a dobře zaviňte. Záviny potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte při 180 °C přibližně 40 minut, dokud nezezlátnou.

TIP: Využít můžete listové těsto, stejně jako to klasické kynuté.

Suroviny na 4 porce:
• 400 g rebarbory
• 300 g jablek
• 100 g rozinek
• 500 g (1 balíček) listového těsta
• 1 vejce na potření
• 2 lžíce Horského jalovce Nahrin

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.