JUST přichází z přírody

Salát s grilovanou cizrnou

Salát s grilovanou cizrnou
19. srpen 2021

Cizrna je luštěnina bohatá na bílkoviny. A tento salát chutná naprosto báječně.

Suroviny určené k přípravě marinády dobře promíchejte a poté do ní naložte propláchnutou cizrnu. Pokud jste ji vařili, nechte ji nejdříve úplně vychladnout a dobře okapat. Konzervovanou cizrnu stačí propláchnout v cedníku pod tekoucí vodou a nechat dobře okapat. Takto připravenou cizrnu buď upečte v troubě na pekáčku při teplotě 200 ⁰C nebo ogrilujte (stačí asi 15 minut).

Zatímco se bude cizrna péct či grilovat, připravte si zeleninu. Papriku zbavte jádřince a pokrájejte ji na malé kostičky. Očištěnou mrkev nastrouhejte na hrubším struhadle na nudličky. A cherry rajčátka jednoduše rozpulte. Pažitku nakrájejte nadrobno, ale nechte ji zatím stranou, použijete ji až na závěr k dozdobení.

Ve větší míse smíchejte připravenou zeleninu s rajčatovým pyré, sójovou omáčkou a olivovým olejem. Vzniklou směs dochuťte Kořením na drůbež a poté do ní vmíchejte grilovanou cizrnu. Hotový salát dozdobte pažitkou.

Tip: Kdo má rád saláty se sýrem, doporučujeme použít sýr feta. Servírování salátu pro více hostů vypadá skvěle na větším tácu pokrytém čerstvým hlávkovým salátem.

Suroviny na marinádu:
3 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce bílého balzamikového octa
1 lžička medu 
1 lžička hořčice
1 lžička Koření z bylin a mořské soli Nahrin

Suroviny na salát
250 g hotové cizrny
1 červená paprika
1 menší mrkev
6 cherry rajčátek
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce panenského olivového oleje
1 svazeček pažitky1 lžíce Koření na drůbež Nahrin 

Recept byl volně převzat z blogu švýcarského výrobce Nahrin, který spolupracuje s blogem Foodwerk.

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.