JUST přichází z přírody

Salátová hnízdečka s tofu a burákovým máslem

Salátová hnízdečka s tofu a burákovým máslem
12. červenec 2021

Příprava
Omyjte salát, oddělte jednotlivé listy a rozložte je na talíř. Nakrájejte jarní cibulku na kroužky a na středním ohni je orestujte na pánvi s trochou oleje. Tofu nakrájejte na kostičky a osmažte spolu s jarní cibulkou. Chili papričky a okurku nakrájejte na tenká kolečka. Zeleninový bujon rozpusťte v 1 dl vody a poté do něj vmíchejte arašídové máslo. Vzniklou směs míchejte tak dlouho, dokud se vše řádně nespojí. Opečené tofu rozprostřete na lodičky vytvořené z lístků salátu. Navrch naklaďte kolečka okurky a chilli papriček. Podle chuti porce opepřete a podávejte.

Suroviny:
2 malé hlávkové saláty
2 lžíce extra panenského olivového oleje nebo Bodlákového oleje Nahrin
1 jarní cibulka
250 g uzeného tofu
1 chili paprička
2 okurky
1,5 čajové lžičky Zeleninového bujónu Intenso & Puro Nahrin, který lze případně nahradit Zeleninovou instantní polévkou bez tuku Nahrin
1 dl vařicí vody
2 čajové lžičky burákového másla
pepř

Recept byl volně převzat z blogu švýcarského výrobce Nahrin.

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.