Těstoviny s balsamikovou omáčkou
23. květen 2018
Máte rádi italskou kuchyni? Přinášíme recept na jednoduchý hlavní chod.
Suroviny:
- 1 feferonka
- 1 červená cibule
- dva stroužky česneku
- 200 g parmské šunky
- máslo
- těstoviny
- pažitka
- tvrdý sýr
- Balsamikový ocet Nahrin
- Česnekové koření Nahrin
Najemno nasekanou feferonku, červenou cibuli, česnek a na proužky pokrájenou parmskou šunku krátce orestujte na pánvi. Přidejte tři lžíce Balsamikového octa, který nechte odpařit. Vzniklou směs zalijte naběračkou vody z těstovin, zlehka provařte, dochuťte Česnekovým kořením a odstavte z plamene. Mírně zchladlou omáčku zjemněte dvěma lžícemi másla. Poté, co se máslo rozpustí, smíchejte omáčku s uvařenými těstovinami. Hotové porce lze dozdobit jemně nasekanou pažitkou a lupínky tvrdého sýra.
TIP: Nejste si jisti, zda někteří z hostů drží bezlepkovou dietu? Sáhněte po rýžových těstovinách. Jsou jemné a společné stolování bude bez obav.