JUST přichází z přírody

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka
09. duben 2020

Letošní Velikonoce jsou vzhledem k nařízení vlády velmi komorní. Zpestřete si jídelníček jedním z tradičních receptů.

Pečivo a uzené maso pokrájejte na kostičky. Zelené listy omyjte, vymačkejte z nich přebytečnou vodu a nakrájejte je nadrobno. Rozpusťte máslo a oddělte žloutky vajec od bílků, z nichž se špetkou soli vyšlehejte sníh. Ve velké míse opatrně zalijte pečivo mlékem, případný přebytek mléka jemně vymačkejte a vylijte. Dále do mísy přidejte uzené maso, zelené listy, žloutky a rozpuštěné máslo. Troubu rozehřejte na 200 °C. Směs v míse ochuťte Kořením z bylin a mořské soli a troškou muškátového oříšku. Opatrně do směsi vmíchejte sníh z bílků a poté obsah mísy vložte do máslem vymazaného pekáčku. Pečte přibližně 30 minut, hotová nádivka je uvnitř vláčná a navenek zlatavá a křupavá.

Suroviny
• 5 housek
• 200 g uzeného masa
• 150 ml mléka
• 4 vejce
• špetka soli
• 50 g másla
• 1 hrst špenátu
• 1 hrst listů kopřivy
• 1 hrst listové petržele
• muškátový oříšek
Koření z bylin a mořské soli Nahrin

Foto: wikipedia.org

Prohlížením těchto stránek souhlasíte s používáním cookies, které zefektivní procházení tohoto webu.