Zabijačkový guláš
25. leden 2019
Zabijačka postupem času získala charakter spíše folklórního rázu, přesto má stále své místo v české kuchyni. Vyzkoušejte náš recept na guláš.
Suroviny na 6 porcí:
- 50 g sádla
- 500 g cibule
- 500 g vepřové plece
- 400 g vepřových jater a srdce
- 3 lžíce sladké papriky
- sůl, kmín a majoránka
- hladká mouka nebo mozek (na zahuštění)
- čerstvý chléb (příloha)
- 1,5 l Hovězího bujonu bez tuku Nahrin
- Česnekové koření Nahrin
Cibuli a maso pokrájejte na kostky a osmahněte na sádle. Když se maso zatáhne, zasypte směs paprikou, dobře promíchejte a zalijte vroucím Hovězím bujonem bez tuku. Jakmile základ přivedete k varu, přidejte pokrájená srdce a játra. Guláš dochuťte Česnekovým kořením, kmínem a majoránkou. Vařte doměkka a na závěr dosolte a zahustěte – buď klasicky moukou, nebo mozečkem, máte-li jej k dispozici. Podávejte s čerstvým chlebem.